Екопътека "Змеева чешма"

В рамките на проекта са почистени дерето,чешмата и водопада с цел осигуряване на достъп на хората. Плочата с надпис на чешмата е освежена с нови бои. По протежение на цялото трасе е направена пътека с маркировка и указателни табели . В началото на маршрута теренът е почистен, посадени са две брези и предстои поставянето на пейки и маса.

Описание
Село Лещница е разположено между градовете Ловеч и Плевен в полите на Предбалкана.Обградено е от всички страни с красиви хълмове. Край селото тече река Осъм.В селото има 4 къщи, които посрещат гости.Красивите кътчета за отдих около селото са известни само на местните хора.Едно такова е Церов дол, по който в разстояние на около 2км има микроязовир, чешма от 1942 година и 5 метров водопад. Има и редки растителни видове-скоруша,дива череша,волски език.Почистването и маркирането на това кътче ще привлече хора, които ще общуват в природата и помежду си и ще се грижат за опазването му.

Цели
Целта на проекта е да почистим дерето,язовира,чешмата и водопада и да осигурим достъп на хората, които искат да общуват с природата. Плочата с надпис на чешмата ще бъде освежена с нови бои,до нея ще бъде поставена пейка за отмора. По протежение на цялото трасе ще се направи пътека с маркировка и указателни табели . В началото на маршрута има паметник от 1923г. около който ще бъде почистено и ще бъдат поставени пейки и маса. От двете му страни ще бъдат засети

Дейности
1. Почистване на трасето от храсти и паднали дървета
2. Закупуване на бои,маса,пейки,дръвчета
3. Почистване на чешмата и освежаване надписите на плочата
4. Начертаване на маркировка и изработване на указателни табели и информационно табло
5. Почистване около паметника, засяване на дръвчета, поставяне на маса и пейки и монтиране на информационно табло"

Информация:

Статус: Частично решен
Дата: 29 Ноември 2021

Местоположение:

 

Проект „По-Близка Европа: Отворена платформа за граждански инициативи - CEOPCI“, споразумение за безвъзмездна помощ № 2020CE16BAT116 се финансира от ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, чрез Дирекция Регионална и Градска Политика.
Lovech Lab
„По-близка Европа - отворена платформа за граждански инициативи (CEOPCI)“

Контакти

  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

© 2021 Lovech Lab. All rights reserved. Development / Headway